Go to content
Masopust

Buďte v obraze

Náš výběr únorových akcí ve středních Čechách

30. 1. 2023

Má sice jen 28 dní, o to intenzivnější zážitky nabízí! Měsíc lásky únor s sebou totiž přináší také masopust. Už se těšíte do víru veselí a zábavy? A co takhle vyrazit na výstavu anebo do skanzenu za poznáním, jak zimu trávili naši předci? Nechte se inspirovat.

Rok se s rokem sešel a nastal čas hojnosti a veselí – vypukl masopust! Lidovou taškařici doprovázejí průvody maškar, hudba, tanec, žertovné scény i jarmarky. A víte, co je na nich nejlepší? Jejich součástí může být každý.

Tradic není nikdy dost! Proto ve skanzenu v Kouřimi připravili zcela nový národopisný pořad, který vám představí život našich předků v zimním období. Chybět nebudou ani ukázky tradičních řemesel. Co tradičně patří k Hromnicím? Svíčky – přijměte pozvání do dílny. Děti ocení zábavně-naučné odpoledne inspirované tradičními auty Škoda.

Pospěšte na výstavu! Zahřejete se v interiéru a pokocháte se uměním. Kde? Například v kutnohorském GASKu, kde jsou některé z právě probíhajících výstav k vidění už jen do 26. 2., nebo třeba do Mělníka a Mladé Boleslavi.

O tom, že láska hýbe světem, historií, lidskými osudy i technologiemi se přesvědčíte na zámku Loučeň. Kdy jindy než v únoru? Láká-li vás poznávání přírody, vydejte se na vlastivědnou procházku na Berounsko. Něco by se tam našlo také pro ty, komu není lhostejné současné dění ve světě…


Podobné články