Popis akce
Tradiční lobečský masopust propukne už v sobotu 10. února 2024! Technická památka Pivovar Lobeč pro vás připraví masopustní vepřové hody. Vymýšlejte masky na průvod maškar, který projde vsí se zastávkami u sousedů, v pivovaru i na zámku. V sokolovně budou vyhlášeny nejlepší masky.
Sraz maškar je u pivovaru ve 13 hodin. Pivovar bude tento den otevřený od 11:00 do 20:00 hodin. Připravte se na tradiční zabíjačkové menu, které pro vás nachystá lobečský šéfkuchař Václav Valta:
- Tmavá zabíjačková polévka prdelačka s kroupami.
- Jitrnice nebo jelítko, se staročeskou lepenicí.
- Jitrnicový prejt, vařený brambor, kysané zelí.
- Ovar s křenem, hořčice, mšenský kvasový chléb.
- Zabíjačkový gulášek s křenem, mšenský kvasový chléb nebo houskový knedlík.
- Na čepu budou čtyři řemeslná piva z Lobče: Ležák 11°, Tománek 13°, IPA 14°, Stout 12°.
Doporučujeme rezervovat si místa na masopustní hody přes rezervační formulář na webu.